O autorovi

Narozen v Kolíně (1964), od roku 1993 v Benátkách nad Jizerou. Původní profesí chemik, pracoval v laboratořích, velkou část chemického života se věnoval chemické metrologii a referenčním materiálům, chemii i učil na střední škole a vyzkoušel si i práci ve státní správě, z níž odešel pracovat na bytové družstvo. 

Pozorovatel života, hráč mnohých rolí a tvůrce vlastní reality. Píšu pro radost, někdy se vypíšu ze smutku a naštvání (taková terapie). Víc je pro mě být než mít. Preferuji svobodu a upřímnost. Vyznávám heslo: Žij a nech žít!

O zálibách a něco o rodině se můžete dozvědět zde: https://www.tichaci.cz/ Tam najdete i fotogalerie.

Blog je tematicky rozdělen. Články je těžké striktně zařadit, jsou to takové úvahy, které mají někdy blíže ke společenským tématům, jindy k filozofii až duchovnu, či jde o osobní citový výlev. Jsou tu ještě ptákoviny, povídky a příběhy a téma přírody, kde najdete i fotky.

V internetovém světě neexistuje úplná nezávislost a absolutní svoboda, záleží na poskytovateli služby, co člověku dovolí. Tento blog je takový můj malý ostrůvek svobody. Chce své čtenáře především potěšit, vyvolat úsměv, provokovat k zamyšlení, zkrátka inspirovat. 

Svobodomyslný mi připadá i blogosvět, kde jsem začal publikovat. Některé (hlavně společenské) články odsud se objevují i tam (většinou nejsou úplně stejné). Články o přírodě zůstávají zde. 

Souhrnné tematické texty z blogů jsou v rubrice  - soubory v pdf (na PC je najdete pod ikonkou "více"). Více ucelených souborů ke stažení je na webu https://www.tichaci.cz/texty-a-prezentace/ a zde je též glosář https://www.tichaci.cz/glosar/

Odkaz na blog, který jsem ukončil k 30.11. 2023  https://jtichy.blog.idnes.cz/

Byl jsem přizván k autorské spolupráci na webovém projektu: https://www.aboutdreams.cz/

Kontakt:

e-mail: tichy.jan.bnj@centrum.cz 

Napište přímo email, stránky jsou psány v češtině a jsou určeny převážně uživatelům tohoto jazyka, proto jsem zrušil kontaktní formulář, na nějž mi přicházely zejména reklamy na možnou propagaci na celosvětové síti a o to nestojím, a ani nevím, co je zatím a zda by mi to nepřineslo víc škody než užitku.

Svoboda slova je pro mě důležitá

proto sám podporuji některé mediální projekty:

Pravda o vodě          Svobodné univerzum        Svědomí národa      Pravý Prostor     Vidlákovy kydy 

Můžete mě také podpořit, pokud budete chtít: Moneta Bank 236907610/0600

Připravuji knihu, zatím vzniká rukopis, ale rád bych ji letos vydal, až přijde čas, bude tu ukázka 

                                                     platba pomocí QR kódů (už mě to syn naučil :)                                                                                                                                                                                  

123,- Kč

123,- Kč
123,- Kč

456,- Kč

456,- Kč
456,- Kč

 789,- Kč    

789,- Kč
789,- Kč