Arch 21: slova z budoucnosti

22.05.2024

Tento blog věnuji tomu, co mě zaujalo. Jsem "napalubený" na palubu Archy 21 (Archa 21) a tam jsem se začetl do Archu 21 a podělím se o to s Vámi na svém blogu. Netřeba žádného komentáře. Jen k tomu napíšu, že text se mnou souzní a snažím se přispět svou troškou do mlýna, svou tvorbou, psaním, zahradničením, setkáváním se. Následuje text z Archy 21.

Slova z budoucnosti

Naše společnost vzkvétá. Žijeme vědomě, odvážně, svobodně a radostně. Stojíme ve své osobní síle a jen tak něco nás nerozhází. Jsme psychicky i fyzicky odolní. Umíme rozpoznat, co prospívá životu a co ne. Sami jsme odpovědní za své zdraví a máme vůli o ně pečovat. Nebojíme se postavit sami za sebe i za druhé, zejména za děti. Nemáme strach ze změn ani z náročných situací. Vítáme je jako výzvu k učení a dosažení hlubšího vědomí a poznání. Víme, že štěstí neleží na povrchu života, ale v jeho hloubce.

Vážíme si svobody své i druhých. Víme, že o skutečnou, vnitřní svobodu nás nikdo nepřipraví. S ní spojená odpovědnost je pro nás přirozeností, ne zátěží. Čerpáme ze své síly ohleduplnost a odpovědnost i péči o život na Zemi a také solidaritu, s níž se aktivně zastáváme lidí v nesnázích. Naše přirozené sebevědomí a osobní síla nás vedou k maximální možné samostatnosti, soběstačnosti a nezávislosti na státu nebo jakékoli jiné instituci či osobě. Nenecháme se nikým zmást. Manipulace a reklama vymizely, neboť už ztratily vliv.

Víme, že spolupráce je mnohem příjemnější i smysluplnější než soupeření. Proto se sami svobodně spojujeme a spolupracujeme s lidmi s podobnými cíli. Dáváme přednost životu ve společenstvích, kde lidé žijí přirozeně. Panuje mezi námi laskavost a dobrá nálada. Už ani politika nás netrápí a nerozděluje. To vše se děje proto, že dokážeme bohatě rozvíjet svůj lidský potenciál ve všestranné rovnováze.