výlevy

Tak tady mám jasno. Nemůže. Pokud nepopře sám sebe. Zkoušel jsem to a opravdu mi to nešlo. Několik let jsem pracoval jako státní úředník. Nudil jsem se a cítil se jako parazit, který druhé buzeruje a chce žít na jejich úkor.

Mám rád tuhle větu (ironie). Od čeho tu asi jsem? Abych pomohl. Když to bude v mých silách a budu to schopen udělat, pomohu rád. Ale zpravidla pomoc zprostředkovávám, když praskne hadička, nebo protéká záchod, volá se instalatér.

Funguje to!

12.04.2024

Vesmír funguje, skládá se to do mozaiky. Přicházejí ke mně situace spolu s lidmi, kteří mi pomáhají naplňovat mé záměry, které jsem do Vesmíru vyslal.

Kdo? My, tedy já a mí kamarádi, co máme takovou skupinku, které říkáme "Zdravé Benátky" a zveme si lidi, co nám mohou dát nějaké rady.

Vadí, nevadí

07.04.2024

Jako malé děti jsme si hrály takovou hru, pak bylo vadí – nevadí součástí písničky "Není nutno" Svěráka a Uhlíře k pohádce "Tři veteráni". Tak jsem si vybral několik témat a rozebral, co mi vadí a nevadí.

Tak na Iděsu skočil další kolega bloger. Napsal cosi nevhodného, zrovna jsem ho chytil na hlavní stránce, kde dlouho nepobyl.

Po sousedsku

23.03.2024

Člověk si něco usmyslí a nějak reaguje na situace. Může být ve vleku, nebo tu svou káru táhnout sám. Ale když už přemýšlí a pozoruje vývoj, zamýšlí se, zda má smysl čůrat proti větru.

Jsem neofob?

16.03.2024

Z magazínu MF Dnes jsem se dozvěděl, že jsem asi neofob, tj. člověk, který má strach z nových věcí. Není tomu tak, obecně mi změny nevadí a některé postupy v oblasti IT mi zjednodušily práci a naučil jsem se s webovými stránkami, s mnohými programy, ale už mi to stačí.

Vzpomínám si, že to byl film o Indiánech. V přeneseném smyslu slova jsou posledními mohykány ti, kteří jsou v daném prostředí skutečně posledními znalci, držiteli tradic či nějakých jiných názorů.