Společnost

Jinak též Paretovo pravidlo. Platí totiž, že 20 % lidí vám způsobí 80 % těžkostí a naopak s 80 % lidí jste v pohodě.

Nezdá se vám to tempo šílené? Spíše naprosto zběsilé? Držet prst na tempu doby už asi nejde. A je to vidět, že to nejde stíhat. Pak máme ty deprese, vyhoření, nemoci.

Jsou konspirační teorie pravdivé? Můžeme je odmítnout jako naprostý nesmysl a "ezoblábol"? Nebo na nich něco je?

Píše se, že máme Česko A a Česko B. Osobně jsem pro Česko C. Vysvětlím. Česko A je "super-globalistické", Česko B je hlavně globalistické, ale trochu i lokální, Česko C je více lokální a méně globální.

Co zbývá?

19.03.2024

Když člověk nechce volit ani Pětikoalu ani Babiše. Vlastně řeší dilema "nemám koho volit" a "nechci volit stranu, chci volit lidi".

Nějaký (ne)hodný zemědělec vyklopil hnůj před sídlem vlády v Praze. Ten hnůj venku je užitečný. Pravda na poli, ne na ulici. Je dle mého mnohem užitečnější než celá vláda.

Jsem demotivován rostoucí byrokracií a tím, čemu říkám "pražská mentalita", která se nám tady v našem městě, vzdáleném cca 30 km od pražského Černého Mostu usazuje a mění poměry.

Údajně jich máme asi necelých tři sta tisíc. Jsou to ti, kteří už mají e-občanku v mobilu. Myslím si, že to budou převážně i ti, kteří pospíchali na Tečku a jsou i několikrát tečkovaní.