Společnost

Údajně jich máme asi necelých tři sta tisíc. Jsou to ti, kteří už mají e-občanku v mobilu. Myslím si, že to budou převážně i ti, kteří pospíchali na Tečku a jsou i několikrát tečkovaní.

Nebo už jsme byli donuceni k odvaze a ochotě? Nevím. Dobré je, že zemědělci budou protestovat čtyři dny. To už se nějaké omezení dostupnosti zboží a služeb může projevit.

Co musíme zažít, abychom se probudili? Co s námi musí doslova zatřást? Opravdu si musíme prožít chaos, bídu, blackouty? Platit mejdan nenažraným, kteří přitom nehorázně mlaskají, daňovým poplatníkům pouští žilou, a ještě jimi pohrdají?

Bohužel to odskákala vždy jedna nebo spíše dvě generace. Na věčné časy s Pětikolkou? Snahu nelze upřít, navíc všechna mocenská centra dobyta vč. prezidenta a Ústavního soudu. Největší nebezpečí? Od dezolátů?

Rakušanova mise splněna. Hrdinně se postavil "lůze" v karvinském doupěti "dezolátů", a to se v pražských kavárnách cení. Mezi svými posílil a byl to úder na solar svým Spolu-koaličníkům.

Opravdu žijeme v prolhaném systému? Stačí se ptát a uvědomit si několik známých skutečností. Proč se nám lže? Ze zvyku, protože ti nahoře to jinak neumí? Protože pravda bolí? Protože je pravda neuvěřitelná? Protože říct pravdu by mohlo způsobit paniku?

Kamion a traktor to je přímo "revoluční" zbraň. V Kanadě protestovali kamioňáci proti povinnému očkování, moc je zastavila až tím, že jim sáhla na bankovní účty. Pak Covid zmizel (z médií) díky ruské invazi na Ukrajinu a moc nevíme, jak to bylo dál?

Když nenajdu svou volební alternativu, proč bych volil? Nechci ani Pětikolku ani Babiše. Zbývá tak akorát SPD s Trikolorou. Nebo rozdrobená mimoparlamentní opozice s příliš mnoha generály?

Začal bych takovou vtipnou lidovou moudrostí. Kdo umí, umí, kdo neumí, učí a kdo neumí učit, ten to řídí. Je to snad nějaké obecné pravidlo? V každém případě u každého pravidla existují výjimky, které ho potvrzují.