Společnost

Kamion a traktor to je přímo "revoluční" zbraň. V Kanadě protestovali kamioňáci proti povinnému očkování, moc je zastavila až tím, že jim sáhla na bankovní účty. Pak Covid zmizel (z médií) díky ruské invazi na Ukrajinu a moc nevíme, jak to bylo dál?

Když nenajdu svou volební alternativu, proč bych volil? Nechci ani Pětikolku ani Babiše. Zbývá tak akorát SPD s Trikolorou. Nebo rozdrobená mimoparlamentní opozice s příliš mnoha generály?

Začal bych takovou vtipnou lidovou moudrostí. Kdo umí, umí, kdo neumí, učí a kdo neumí učit, ten to řídí. Je to snad nějaké obecné pravidlo? V každém případě u každého pravidla existují výjimky, které ho potvrzují.

To slovo elita se jaksi moc nehodí, nahradil bych ho synonymem výkvět. To je lépe česky zabarveno a více odpovídá tomu, co chci psát.

Čeština je kouzelná řeč, je nesmírně ohebná a tvořivá. A svým způsobem uklidňující, mírumilovná a zpěvná. Má dobré vibrace. Je sice trochu měkká, ale zároveň tvrdší než jiné slovanské jazyky. Asi nemá takový emocionální náboj jako slovenština.

Nejde o překlep. V názvu je správně míra, ne víra. Byť spojení v dobré víře je obvyklejší. Co to znamená? Dejme věcem pravou, správnou, dobrou míru, budeme pak v rovnováze, ve svém středu.

Kdysi se to jmenovalo Československo, potom Česká republika. Dnes bychom to mohli nazývat Výprodej s.r.o.

A to vadí? K rozpadu to stejně vede a pak se to zase začne dávat dohromady. Potřebujeme vůbec pány nad sebou, peníze a byrokracii?

A jakou zvolit strategii přežití? A proč vůbec? Přemýšlím o tom, protože si připouštím kolaps civilizace, protože degeneruje a potřebuje regeneraci, ale možná i výměnu.