Společnost

Za Covidu jsem si vyzkoušel být občanem druhé kategorie. Neměl jsem tečku a skoro nikam jsem nesměl. Tak jsem nechodil tam, kam jsem nesměl a chodil tam, kam jsem mohl. Do přírody. Tam jsem byl snad denně.

Ani nevím, jak mě to napadlo, ale vzpomněl jsem si na Karla Kryla. Vlastně ta asociace je jednoduchá. Proběhly oslavy vítězství, oslavy konce druhé světové války. To se pokládají věnce …. A média jsou u toho.

Ta sklizeň opravdová přijde v létě a hlavně na podzim, na jaře a v létě má příroda práci s růstem a zráním a hodně záleží na počasí, které tu sklizeň ovlivní. Mám na mysli sklizeň každého z nás podle moudra, které říká, že každý sklidí to, co zaseje.

Jinak též Paretovo pravidlo. Platí totiž, že 20 % lidí vám způsobí 80 % těžkostí a naopak s 80 % lidí jste v pohodě.

Nezdá se vám to tempo šílené? Spíše naprosto zběsilé? Držet prst na tempu doby už asi nejde. A je to vidět, že to nejde stíhat. Pak máme ty deprese, vyhoření, nemoci.

Jsou konspirační teorie pravdivé? Můžeme je odmítnout jako naprostý nesmysl a "ezoblábol"? Nebo na nich něco je?

Píše se, že máme Česko A a Česko B. Osobně jsem pro Česko C. Vysvětlím. Česko A je "super-globalistické", Česko B je hlavně globalistické, ale trochu i lokální, Česko C je více lokální a méně globální.

Co zbývá?

19.03.2024

Když člověk nechce volit ani Pětikoalu ani Babiše. Vlastně řeší dilema "nemám koho volit" a "nechci volit stranu, chci volit lidi".

Nějaký (ne)hodný zemědělec vyklopil hnůj před sídlem vlády v Praze. Ten hnůj venku je užitečný. Pravda na poli, ne na ulici. Je dle mého mnohem užitečnější než celá vláda.

Jsem demotivován rostoucí byrokracií a tím, čemu říkám "pražská mentalita", která se nám tady v našem městě, vzdáleném cca 30 km od pražského Černého Mostu usazuje a mění poměry.

Údajně jich máme asi necelých tři sta tisíc. Jsou to ti, kteří už mají e-občanku v mobilu. Myslím si, že to budou převážně i ti, kteří pospíchali na Tečku a jsou i několikrát tečkovaní.