Chybí mi tu v mainstreamu reflexe covidu

26.03.2023

Jasně, covid teď prostě není mediální téma. Vytratilo se. Nyní jsme metaforicky ve válce. Nebo už prakticky? Našel se totiž další příkop mezi "chcimíry" a "chciválky". Ještěže ty české nálepky jsou tak hezké.

V zahraničí se už nějakou dobu řeší nežádoucí účinky po vakcinaci, probíhají žaloby, přiznávají se nadúmrtí, existují statistiky sportovců (zdravých lidí), kteří zemřeli či mají po vakcinaci obrovské zdravotní potíže. Hm, a Novak Djokovič je stále jako neočkovaný v USA nežádoucí. A u nás? Kampaň "očkuji se pro klid duše" s komikem Čtvrtníčkem v tichosti ukončena? Tedy už jsem si jí poslední dobou nikde nevšiml.

Média hlavního proudu mlčí. Ono se jaksi nehodí, že neočkovaní umírají méně, nemají tolik zdravotních potíží, nevrací se jim neustále covid. Více teček, více covidu.

Pro klid duše jsem se očkovat nenechal. A udělal jsem dobře. Ano, sleduji to aktivně, líbí se mi aktivity skupiny SMÍŠ, Zdravého fóra a dalších. Poslouchal jsem Vladimíra Čížka u Martiny Kociánové. Celé to se mnou souznělo a podobně jako on a další, i já čekám, přijde-li nějaká sebereflexe, nějaká omluva těm, kteří pochybovali, upozorňovali a díky svému svědomí, profesionalitě a poctivosti se stali rebely a místo uznání, věcné diskuse a hledání různých cest byli jen dehonestováni.

Jsem rád, že máme takové pravdivé, odborně zdatné, čestné a odvážné lidi mezi námi. Bude jich třeba jako sůl a moc si vážím jejich aktivit a také jsem se skromně připojil k té rebelii za covidu.

Nicméně ve svém okolí pozoruji, že právě vícekrát očkovaní ten covid či jiné nemoci prožívají častěji. Setkávám se i s mnoha úmrtími, ale třebaže u některých lidí vím, že se nechali očkovat, nemohu tvrdit, že očkování s jejich smrtí nějak souvisí. Zpravidla neznám jejich další diagnózy, jejich životní styl a další souvislosti. Jen jsem ty lidi znal a jednal jsem s nimi. Často šlo o lidi staršího věku a tady jsou samozřejmě úmrtí poměrně běžná.

Tak co? Dozvíme se někdy celou pravdu o covidu a vakcinaci? Zatím jen z alternativy a zahraničí sbíráme střípky do mozaiky a vidíme, jak pravda vyplouvá na povrch a boří propagované mýty. Z toho i vzniklo, že dezinformace se stane za nějaký čas informací.

U nás se to zatím tutlá, v mainstreamu zamlčuje. Přiznání chyby, omluvy za lži a chování, zatím nepřichází. Otázkou je, přijde-li vůbec. Našinci se ještě k nějaké sebereflexi nechystají. Ani politici, ani vědci a lékaři a ani novináři. Ale aspoň si covidisté nevyskakují a radši mlčí.

Donutí je někdo nebo něco zpívat? A hlavně se omluvit a žádat odpuštění?