Dělá si z nás Slizounek prdel?

19.02.2023

Tak jsem si nechtěnou a z mého hlediska nepotřebnou datovku ponechal. Když už se starám o datovky SVJ, tak si tam přidám i tu svou vnucenou. Zvolil jsem si "silné" heslo: "PrDel1.0". Jedničku a nulu jako znak digitalizace a ta Prdel je jako vyjádření otázky: to si z nás děláte prdel? A jako vyjádření přání: táhněte už do prdele.

Tak schránku mám, abych věděl, co po mně bude byrokratický stát chtít a abych mu mohl i něco napsat já. Jenže to se mi moc nechce, přesto mi tak přichází na mysl, co bych asi tak Slizounkovým soudruhům z vnitra napsal.

Vážení, živnost jsem měl jen na vedlejší (velmi občasnou) činnost, která postupně ubývala, proto jsem se rozhodl ji ukončit. Mj. protože jsem nechtěl datovku. Pracovnice na příslušném živnostenském úřadě mi sdělila, že když nepodnikám, datovku nedostanu. A pak mi ji pošlete.

Dovedete si jistě představit, jak jste (samozřejmě nejen) mě, naštvali. Díky vám z Ministerstva vnitra pro mě ztratilo celé státní úřednictvo (vlastně přebujelá byrokracie) naprosto mou důvěru. Chcete jen všechno řídit a kontrolovat prostřednictvím neuvěřitelné byrokracie.

Ptám se proč? Abyste si dokázali svou důležitost? Datovky chápu u státních a veřejných institucí, právnických osob, advokátů apod. Nechápu proč datovky musely dostat SVJ, řemeslníci a spolky, ale budiž. U fyzických osob nepodnikajících s přerušenou živností, to je jen buzerace.

Možná, že jde o peníze v první řadě. Ministerská zakázka šitá na míru? Nechci spekulovat. Tohle se vám opravdu nepovedlo.

S pozdravem "byrokraté všech zemí, táhněte do prdele", váš nepřizpůsobivý občan.

Tohle napsat snad ani nemůžu, nicméně nemyslím si, že by mi odpověděli, a pokud ano, byli by to tři stránky paragrafů a frází, jak to naši byrokraté umí.