Fialův kobercový nálet

15.09.2023

Tak byl pan premiér v médiích vidět, nejen v televizích, ale i v novinách. Poskytoval rozhovory, jeden vyšel na Aktuálně.cz a druhý v MF Dnes. Možná ještě jinde, ale o to nejde, další média to přebírají a vykukuje to na nás všude.

Naštěstí moje lednička je toho uchráněna. Najít premiéra při otevření ledničky, by asi se mnou švihlo. V rozhovorech premiér lidi ukolébává. Prý už to nejhorší máme za sebou a že on zná obyčejný život.

Zajímavé je to, že tato vysvětlovací premiérská kampaň přichází v týdnu před demonstrací. A boje se stupňují. Známe to libtardí fňukání, když se jich někdo nebo něco dotkne, dokonce, když si z nich někdo udělá legraci. A nyní sami vymýšlí, jak demonstraci překazit a sami používají (pro dobro věci, jak jinak) fake news a dezinformace. Je třeba zabránit tomu, aby na demošku nepřijelo tak moc lidí.

Řekl bych, že tohle moc nezafunguje. Proč? Protože nejlíp pro stranu "dezolátů" pracuje právě Fialova vláda. A bohužel to platí i naopak.

Myslím si, že návštěvnost demonstrace více než jakákoliv "libtardí" snaha ovlivní dění na alternativě, např. Jiří Havel vs. Petr Vacek a další názorové rozmíšky různých představitelů a skupin. Ale nepředbíhejme.

I na alternativě se ví, že rozhádanost oslabuje a že je třeba se nad to povznést a demonstrovat společný zájem a tím je, aby se Fialova vláda zalekla a díky tomu aspoň zmírnila škody, které se chystá páchat. Je to důležité proto, z jakého dna se budeme škrábat nahoru a jak tedy bude náš stát a národ zdecimován. Budeme to zase spolu dávat dohromady (ale jinak než koalice Spolu).

Jsme připraveni na další národní obrození? Jsme připraveni na změnu paradigmatu? Jsme připraveni tvořit a znovu budovat na zbořeništi, které tu po vládnutí této garnitury zůstane? Jsme připraveni odpustit? Jsme připraveni se uskromnit, být ohleduplní k přírodě a spolupracovat s ní (být v souladu s přírodou)? Jsme připraveni žít v nejistotě, ale za to svobodně, místo nějaké pofidérní jistoty a bezpečí v nesvobodě a závislosti (plánovaném digitálním koncentráku)? Jsme připraveni spolehnout se na sebe a vzít své životy do svých rukou? Najdeme tu odvahu k tomu všemu? Mnozí již připraveni jsou a tu odvahu našli a bez ohledu na následky jednají dle svého svědomí.

V sobotu odpoledne budeme vědět.

Přeji si změnu systému (matrixu) a v tomto vnímám, že souhlasím spíše s Jiřím Havlem, ale rozhodně nezatracuji Petra Vacka, protože ten je (se svými kolegy) pokusem v rámci stávajícího systému změnit režim tak, aby byl více pro lidi.

Dle mého ještě nenazrál čas na uvědomění si potřeby změny systému (transformace Matrixu), ale už je možná dost "probuzených" potřebných k proměně režimu. Vypovídá o tom nedůvěra k vládě a ta samozřejmě vzniká na základě vládních činů, tj. toho, co vláda dělá, či nedělá. A propastného rozdílu mezi tím, co říká vláda a média a jak lidé reálně žijí, tedy co si mohou a nemohou koupit, jak zaplatí nutné výdaje k přežití, jak se jim ztenčily rezervy, nebo se z nich už vydali.

Střední třída zchudla a tím je ohrožen sociální smír. Vláda všemi svými výmysly žene lidi do šedé ekonomiky, k přemýšlení, jak se spojit, co mohu já druhým nabídnout a co na oplátku mohu od nich získat. Učíme se svépomoc, vzájemnost, pospolitost a hlavně odolnost. Snažíme se tvořit základ nové společnosti, alternativní k té dnešní. Jsme k tomu přímo nuceni a ač se to nezdá, tak i vedeni vládou Petra Fialy.

Jeden podnikatel její vládnutí nazval "Fialovou terapií". Fialová terapie nám otevírá oči. Za to děkujeme. Ale už nám to stačilo, proto, co nejdříve odejděte.

Proto na demonstraci jedu. Dneska (pátek 15. září 2023) byl ve středočeském kraji ráno rozsáhlý výpadek proudu, trval asi půl hodiny. Že by trénink na zítřek?

Podle mého nepravděpodobné, ale stoprocentně vyloučit se to nedá. Nevěřím, že by se vláda odhodlala k sabotáži, aby zabránila demonstrantům přijet do Prahy, zvláště když sama pořádá (nejen) pro Pražany "mejdan".