Jak jsme se chystali do Levandulového údolí

19.05.2024

Naturopatku Helenu Neumannovou jsem znal především z pořadu Martiny Kociánové "Kupředu do minulosti", která s ní dělala rozhovor. Zaujalo mě to. Proč?

Protože se zajímám o to, jak být zodpovědný za své zdraví a jak své zdraví udržet, když nechci chodit k doktorům (po covidovém léčení po telefonu mě tam nikdo neuvidí) a nechci brát prášky. Tak jsem se dostal k psychosomatice, celostní a funkční medicíně.

A tyto doktory mám za své oblíbence, tak jich několik vyjmenuji, které znám Dr. Jan Hnízdil, Dr. Jan Vojáček, Dr. Jarmila Klímová, Dr. Josef Jonáš a další. K mnohým z nich (či jejich spolupracovníkům a terapeutům) jsem se sám obracel, abych si nechal poradit, co se svým zdravím.

Tak mě samozřejmě vyprávění paní Heleny Neumannové zaujalo a jal jsem se studovat webové stránky, a nakonec jsem objednal "božský víkend" původně pro mou ženu a dceru. Mělo se to konat na začátku října loňského roku. Dcera byla tehdy ještě těhotná, dnes již je maminkou pětiměsíčního chlapečka. A protože u nás to obvykle nejde tak jednoduše, zamotalo se to hned na začátku, kdy jsem sice objednal víkendový pobyt na říjen, ale podle data v září, takže v říjnu na ty objednané dny víkend nepřipadl. Tak jsme to přeobjednali a byl nám nabídnut víkend 24.-26. května, což bylo fajn do té doby, než nám kamarádka sdělila, že s námi počítá jako obvykle na Pohádkový les, který se koná jako na potvoru v sobotu 25. května.

Tak jsme zase museli pobyt přeobjednat. Bylo jasné, že dceru nahradím já a užijeme si to se ženou. Nabídli nám víkend 17.-19.5. 2024. S tím už jsme nehýbali. Jenže po pár týdnech ženě, která cvičí na sokolském sletu, oznámili, že se v sobotu 18.5. koná župní slet v našem městě. Žena se prostě omluvila, že potřetí se už termín měnit nebude.

Tak jsme vyrazili a opravdu tam dorazili. Přemýšleli jsme kudy tam pojedeme přes Prahu, když se opravuje barrandovský most a rozhodli se jet severní cestou tunely. Obávali jsme se pátečního provozu, což za nás vyřešilo naše nové auto, resp. nějaká myš nebo kuna, která nám poškodila kabel k lambda sondě, takže jsme nakonec vyrazili veřejnou dopravou autobusem, metrem a vlakem. Protože jsme nevěděli, jak budeme stíhat první proceduru, raději jsme se domlouvali emailem a pak i telefonicky.

Není to daleko (cca 15-20 min.) z nádraží Zdice, v pátečním dešti pro nás i přijeli autem. A jaké to bylo?

O tom píšu tady: