Kdo jinému jámu kopá …..

22.09.2023

Sám do ní padá. Dozvěděl jsem se, že byl přijat zákon na ochranu "udavačů" (oznamovatelů), jistě s bohulibým úmyslem k ochraně naší hodnotné liberální demokracie. Bonzáci jsou třeba, protože nám tady nějak bují ty dezinformační weby, na Václaváku se nám roztahují dezoláti.

Ovšem může to dopadnout jinak. Policie řádí na generálním štábu armády, kam ji zavedla stopa z kauzy Dozimetr a prošetřuje tam korupci. To už je nebezpečně blízko ministrů a vlády. Možná, že nějaký ten chráněný udavač se rozhodl zpívat a dočkáme se padání hlav. Myšleno v přeneseném smyslu slova, odstoupení z funkcí příp. i podání obžaloby jako za časů Nečasových.

Půjdeme-li ještě dále do naší historie k Zemanově vládě a jeho akci "čisté ruce", zjišťujeme, že nejvíce si ruce ušpinil jeho ministr financí Ivo Svoboda, který opravdu šel do tepláků.

Takže nepřepískli to ti, co tu jámu kopali? Pokud se historie opravdu opakuje, mohli by do té jámy spadnout. Vypadá to, že to jde rychleji, než bychom čekali.

Ale možná jsou pozice pevnější a lépe zajištěné, takže se věrchuška nemusí ničeho obávat. Já bych si tak jistý nebyl, bonzáckým zákonem možná vypustili z láhve Džina, který může posloužit i naopak, než byl původně zamýšlený účel k ochraně liberální demokracie.

Mohlo by to také vést k obvinění a trestnímu stíhání u nás vysoce postavených liberálních demokratů. Když se chráněný udavač rozhodne zpívat, neohrožený policista vyšetřovat a investigativní novinář přestane řešit Babiše a vyhlédne si někoho na druhé straně, mohou se dít věci. Pokud skončí mediální ochrana, může to jít s vládou rychle z kopce. Zatím má většinu mediálního mainstreamu na své straně, ale někteří už brblají a zdá se jim to neumětelství už přehnané.

Tak uvidíme, zda to nevyšumí do ztracena, zda ještě bude ochota to zametat pod koberec a zamlčovat. Nebo se už něco změnilo v zákulisí? Možná už byl zahájen nějaký očistný, ozdravující proces.

Začíná se vychýlené kyvadlo už obracet zpět? Když někdo přežene míru, tak se mu to vrátí. Kdo nám tedy spadne do té jámy chystané na dezinformátory a dezoláty?

Že by nějaká velká ryba z liberálních demokratů? Nebo dokonce celá vláda? Třeba nikdo a zatím to je jen vlhký sen, i s tím je třeba počítat a nermoutit se tím, že se nic z toho možná nestane a chránění udavači budou otravovat život svému nejbližšímu okolí. Ale na to jsme si už zvykli.