Když člověk neprohlíží internet ….

06.07.2023

… a místo toho pozoruje dění na svém pozemku. Sedí na lavici na zastřešené verandě a kouká, jak se na trávníku různí ptáci snaží najít potravu.

Špačky už tráva neláká, za to hopsající drozdy a kosy stále. Objevuje se i konipas a novou jablůňku a třešinku si oblíbil rehek. Ten drozd je fakt šikovnej, jeho lahůdkou jsou šneci. Koukám, jak na skalce o kámen rozbíjí ulitu.

Když jdu k jezírku, často vyplaším ledňáčka. Hele, mě ten internet fakt nechybí. Ale úplně bez nejsem, podívám se na počasí, protože, když prší, líp se na to kouká z verandy než v lijáku spěchat někam pod střechu.

A taky si po snídani něco přečtu, abych byl v obraze. Úplně mi stačí dát si Vidlákovy kydy a vím vše, co potřebuju vědět. Dozvím se, že válka pokračuje, že nám stále ještě (s podivem) vládne Signálova vláda neumětelů.

Pak se vrátím domů a zapnu si ten internet a tam na mě vybafne, že ty Jandovy Evropské hodnoty přepálily expanzi a musejí propouštět, že ti štědří sponzoři už tak štědří nejsou, že ten druhý "hodný a hodnotný" Vrábel, tedy ne dezolát Ladislav, ale sémantický vizionář František, je také v exekuci.

Nějak se jim to začíná sypat. Nebo že by to byla už ta novinářská okurková sezóna? Že by už neměli novináři o čem psát? Možná, že se situace nevyvíjí tak, jak si představovali a pokud by o tom informovali, pak by porušili jimi stvořený "posvátný narativ".

Ono když mezi Ukrajinci a Romy se objeví nože, pak kdo za co može? A co hořící Francie? To je to pravé ořechové kulturní obohacení, není-liž pravda.

Až mám chuť být jízlivý. A není to náhodou tak, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá? Blýská se už na časy Blyštivému Péťovi a his melody boys?

Už ta destrukce dosáhla vrcholu? Už pochopili i věrní, že ideologická zaslepenost, hujerství a udavačství nenahradí kompetenci?

Ono s dvě stě tisíci měsíčně se uskromňuje poměrně snadno. Ale přijde den, kdy to naštve i toho relativně bohatého. Ono už nemusí být tak bezpečné si zaletět na nákupy či ke kadeřníkovi do Paříže.