Mám se nač těšit

02.12.2023

Vždy jsem si říkal, že mé evropské znamení zvěrokruhu (Panna) na mě až tak moc nesedí. Nejsem takový puntičkář a posedlý pořádkem. Asi tam bude ještě nějaký jiný vliv.

Ale čínské znamení sedí: jsem Drak a mým živlem je Dřevo. A zde, podle toho, co jsem našel a také podle toho co dělám, to poměrně sedí.

DŘEVĚNÝ DRAK (1904 NEBO 1964)

Drak zrozený pod elementem Dřeva je talentovaný, introvertní a "pálí mu to". Emocionálně se příliš neprojevuje. Bývá sám, nemá moc přátel. Rád tvoří a vymýšlí, miluje výzvy, ale nerad se dostává do centra pozornosti. Přesto je na Dřevěném Drakovi něco zvláštního, až kouzelného. Má mnoho obdivovatelů. Lidé se do něj často zamilovávají.

S jednou ženou žiju dlouhodobě, jsme jiní a vzájemně se doplňujeme, i tady nám evropský horoskop neposkytuje odpověď na otázku: proč náš vztah muže-panny a ženy-lva úspěšně funguje tak dlouho? Teprve podíváme-li se na ten horoskop čínský, vysvětlení nalézáme ve vztahu draka a vepře.

Vepř a Drak spolu dokáží spolupracovat i harmonicky žít. Rádi si spolu povídají, zamilují se na první pohled a rychle najdou společnou řeč. Jeden pro druhého by snesli modré z nebe. Společně si pak cení pohodlí a duchovní harmonie. Jejich kompatibilita je založena na tom, že jsou schopni vzájemně vnímat rozdíly v názorech. Zejména jako cestu ke zlepšení svých osobních kvalit.

Rok 2024 je rokem Dřevěného Draka, je tedy rokem mým. A co o tom říká zdroj?

Čínský horoskop 2024 přináší jen samá pozitiva. Vládnout nám bude Drak. Ten je považovaný za symbol radosti, štěstí, síly a lásky. Dá se tak očekávat poměrně pozitivní rok. Bude se dařit nejen nám samotným, ale i situace ve světě se začne zlepšovat. Staneme se svědky obřích změn a přelomových událostí. A těšit se po letech nejistoty můžeme také na upevnění, uzemnění a stabilitu. Rovněž i na to, že se nám konečně podaří vyřešit problémy, které nás už dlouho trápí.

Projekty, které byly u ledu, se konečně zase rozjedou a budeme mít více energie na to, abychom se poprali s běžným životem. Drak je totiž znamením síly, energie a geniálních nápadů. Čínský horoskop 2024 tak právem předpovídá rok prosperity, všechno bude vzkvétat. Díky vládě Draka by všechno mělo jít lehce a snadno. Drak má v plánu skoncovat s veškerým zlem a chaosem, které vládnou nejen ve světě, ale případně i u nás samotných doma. Rok dřevěného Draka, přináší radost a pozitivitu. Rozhodně je to rok, ze kterého nemusíme mít obavy. Ba co víc, můžeme se na něj i těšit. Oproti minulému roku budeme nuceni pustit se do akce a něco začít dělat. Drak nerad někoho vidí se založenýma rukama, bude nás nutit do akce.

Jasně, je to jen "ezo-předpověď", ale pro mě zajímavá tím, že zároveň jaksi osvětluje mé vnitřní směřování. A že už jsem (aniž bych tohle znal) už takovou cestu zahájil svým rozhodnutím. Což vlastně znamená, že opět přebírám iniciativu za svůj život, že plánuji některé činnosti utlumit a částečně se vymanit z toho, co mi bere energii a rozvíjet to, co mi energii naopak dává. Výzvou pro mě bude potřebné spřátelení se s technologiemi (asi bez toho QR kódu už to moc nepůjde).

Také to vypadá, že s koncem letošního roku vodního Zajíce, mě opustí i "zaječí úmysly", tj. utéct od něčeho či někoho. Rozhodně nebudu utíkat od ženy, to jsem si ujasnil, a i ta ezoterika mi to potvrzuje. Utekl jsem z blogu Idnes (uzrál čas ho opustit). Utíká od nás dům, s nímž jsme v nějakém sporu, dal výpověď ze správy. Majitelka tří domů, s níž si také moc nesedneme, dva domy prodává městu, takže nám ubude práce, něco jsme si zjednodušili a něco už máme za sebou, tak si mohu dovolit si to uspořádat trochu jinak (tedy ve prospěch volna). Neutíkám z práce, z funkce a odpovědnosti, jen se mi to čím dál víc rozjasňuje směrem k naplňování mých záměrů. Takže to vypadá na více optimismu a naděje v mém roce, v roce dřevěného Draka. Koneckonců naposledy byl rok dřevěného Draka v roce 1964, v roce mého narození. Byla to éra nezapomenutelných Beatles.

Má to jen jednu vadu na kráse. Dřevěným drakem je i náš premiér Petr Fiala. Ale snad i on dojde svého štěstí, nejlépe v úplně jiné pozici.

Zdroj: www.spektrumzdravi.cz/ezoterika/cinsky-horoskop-2024-rok-draka