Pořádáme přednášku o zdraví

09.04.2024

Kdo? My, tedy já a mí kamarádi, co máme takovou skupinku, které říkáme "Zdravé Benátky" a zveme si lidi, co nám mohou dát nějaké rady.

Tak jsme oslovili MUDr. Karen Pumrovou, pediatričku a homeopatku a ona nám nabídla přednášku s názvem: "Co mohu udělat sám pro své zdraví?"

A k tomu dodala podtémata, takové otázky. Tak si zkouším na vše za sebe odpovědět.

  • Co tedy mohu udělat sám pro své zdraví?

Všechno, co se dá. To, jak žiju svůj život, se projeví na mém zdraví.

  • Je dnes možný zdravý životní styl?

V podstatě ano. Nejlépe v raném dětství, pokud tomu holdují rodiče, nebo v důchodu, pokud jsem k tomu dospěl sám. Pak pokud dělám práci, která mě naplňuje, působí radost, a ještě mě dokáže uživit. Nejsem moc ve stresu a ani při práci nevnímám čas. Jsem svým pánem a nemám nad sebou prudícího šéfa a závistivé a nepřející kolegy. Mám tvůrčí práci a hodně pobývám v přírodě a nechybí mi pohyb. Řekl bych, že zdravý životní styl není slučitelný s prací ve velkém korporátu uvnitř sklobetonové budovy ve velkoměstě. Tam ale pracují převážně vytěžitelné lidské zdroje a je s nimi také tak zacházeno: vytěžit, zahodit.

  • Jak je možné, že se nemoc opakuje i po 14dnech?

Nevím. To se mi snad ještě nestalo.

  • Jaký je správný průběh nemoci?

To, co je v těle odpovědné za imunitu a opětovné nastolení rovnováhy, tedy zdraví, funguje správně. Proto se mi líbí, že léčená chřipka trvá týden, neléčená sedm dní.

  • Kdy již navštívit lékaře?

U mě nejlépe nikdy, anebo to už by mi muselo být hodně špatně, a navíc se to pár dní vůbec nezlepšovat. Nebo občas lékaře navštívím, ale jenom ty, kteří se zabývají celostní medicínou. A samozřejmě lékaře opraváře při úrazech.

  • Domácí lékárnička

Tady spoléhám na manželku. Jednak má v lécích (i bylinkách) přehled a jednak má kurz první pomoci a párkrát mě ošetřovala, když jsem byl tak nešikovný, že jsem si přivodil zranění.

Tak uvidím, co nám bude říkat paní doktorka. Více informací tady:  https://www.zdravebenatky.cz/

Plakát zde: