Proč čtu a podporuji Vidlákovy kydy?

04.02.2024

Protože mě baví ten styl psaní. Protože mám rád záhumenkové zemědělství, zahradničení, přírodu. Protože se snažím o aspoň částečnou soběstačnost a baví mě to rýpání v hlíně.

Protože také píšu blogy. Protože měl odvahu vystoupit z komfortní zóny a je ochotný dělat něco pro změnu Matrixu a aspoň zpomalení toho evropského a českého destruktivního šílenství. Protože má osvěžující smysl pro humor. Protože s jeho názory často souhlasím, nebo o nich aspoň přemýšlím (to v případě, že mi něco neladí na první dobrou).

Protože je to přátelský a pohostinný člověk, který umí a nebojí se upřímně vyjadřovat své myšlenky. Protože vládne češtinou a jeho texty jsou čtivé. Jeho veřejné projevy úderné. Také proto, že bere, jak říká "pravdomluvným intervjúkům", vítr z plachet nebo dokonce jim ujídá jejich chlebíček.

Protože se nebojí nejen udělat chybu, ale také ji přiznat a poučit se z ní. Protože inspiruje a ukazuje cestu (jednu z mnoha možných cest). Protože u něho převažuje zdravý selský rozum nad jakoukoliv ideologií.

Ale to hlavní je, že mi přináší vidlácky vtipně zpracované komentáře k mainstreamovému zpravodajství a já díky němu nemusím sledovat to, z čeho je mi špatně a mám celkem přehled o tom, co se děje.

Jen doufám, že se z něj při sledování záběrů z Parlamentu či Václava Moravce nestane notorik a posléze alkoholická troska. Že jako vinař je na vínko zvyklý a že při těch zemědělských pracích rychle vystřízliví.

Milý Vidláku, děkuji Ti za to, že nemusím zvracet u Václava Moravce a ani u dalších politických pořadů a zpravodajství zde působících televizí.

Už tvoji cenzoři přišli na to, že každý jejich zásah, ti zvýší dosah? Lidi se probouzejí přes peněženky, ale ti, kteří mají těch peněz dost, probudí něco jiného. Určitě by tím budíčkem byl rozsáhlejší a déletrvající blackout. Ale i traktory mohou ty bohatší probudit. Čím? Nedostupností. Pokud budou déle ucpané silnice, zboží se nedostane (včas) na místo určení. A tak se takový závislý klikač na smartfounu může uklikat a Coly, hambáče či nového tabletu v Alza boxu se nedočká. A to je panečku najednou diskomfort.

Tak uvidíme, co bude až traktory vyjedou na Prahu. Nebyl bych tak optimistický, že vláda podá demisi, ale věřím, že v něčem ustoupí a traktory aspoň zpomalí to šílenství a zkomplikují život i těm finančně vysmátým. A kdyby přitom bylo puštěno žilou byrokracii, pak ten výsledek byl stál za to. Navíc by to mohlo někoho trknout tak, že by se začal probouzet z hypnózy.