Prozřou někdy Fialoví chaotici?

21.06.2023

V jakém smyslu? Ve smyslu pochopení, že i pro ně by bylo nejlepší, kdyby sbalili kufry, omluvili se a odešli. Jsou toho schopni? Už jim ten rozsah průšvihů z jejich naprosté nekompetentnosti, ideologické zaslepenosti a neskutečného hujerství dochází?

Možná některým ano. To nám ukáže až vnitřní rozklad pětikoaliční vlády. Jestli tedy k němu dojde. Obecně lze říct, že každého doženou důsledky jeho činů a tady může přijít okamžik prozření. Co jsem to způsobil? Jak to odčiním?

To si ale řekne jen ten, který má svědomí. Ten, který se náhle probudí z hypnózy. Ten, v němž zůstalo cosi z lidské bytosti. Trochu té lidskosti. Asi se to netýká "zhypnotizovaných a naprogramovaných" bio-robotů. A nevím, do jaké míry se to týká sociopatů a psychopatů, kteří jsou u moci.

Prozřít by ale mohli vystrašení chamtiví zbabělci, kteří v sobě ještě nějaké pozůstatky lidskosti mají a jimž funkce a ego jejich důležitosti nevymylo mozek. U lokaje se může projevit nějaký AHA moment i se změnou přístupu svého páníčka. Ale také nemusí.

Myslím, že by je probral nebo vyděsil déle trvající blackout, při kterém by se rozpadla společnost a přestal by fungovat stát. Nemohli by nic říkat v televizi, nic psát na Twitter či fejkbúk, z naditých peněženek by si nemohli nic koupit (nefungovaly by karty a nejspíš by byly zavřené i obchody), nenabili by své mobily i elektromobily, nenačerpali by benzín. I oni mocní by byli bezmocní a v té chvíli by si mohli něco uvědomit.

Další možností je hněv naštvaného lidu, před nímž by se museli schovávat, mohli by si i uvědomit, že už je málokdo poslouchá a bere je vážně. Že jsou mnoha lidem naprosto lhostejní, zejména těm, co už se naučili postarat se sami o sebe. Že už jim přestávají věřit i jejich původní věrní. Že své chyby sice stále můžou svádět na jiné, ale čím dál tím míň lidí jim to ještě žere.

Nejspíš to vidím na rozhádání se u koryt, protože někteří budou hledat únikovou cestu z potápějícího se Titaniku.

Nakonec v té válečné vřavě nelze ani vyloučit úpravu textu z: "čekám na signál" na "čekám na kinžál". Tož si držme klobouky a hlavně palce.