Sázka na věčné časy nikdy nevyšla

30.01.2024

Bohužel to odskákala vždy jedna nebo spíše dvě generace. Na věčné časy s Pětikolkou? Snahu nelze upřít, navíc všechna mocenská centra dobyta vč. prezidenta a Ústavního soudu. Největší nebezpečí? Od dezolátů?

Ale kdeže, od vlastních. Blížící volby pootevírají "pytel blech". Začal jim nějak "zlobit" současný ministr vnitra, který rozjel kontaktní kampaň "bez cenzury" v regionech "dezolátských". Tedy jel za lidmi, kteří ten mejdan převážně platí a současně nejvíc na něj doplácejí. A jsou naštvaní. Jsou to lidé rukodělných profesí, převážně v průmyslu a zemědělství. Montérky, ne saka a bílé límečky, které se převážně vyskytují v metropolích.

Pan současný ministr vnitra býval učitelem a starostou okresního města, takže kdysi býval lidem blíž. Tak toho využívá v kampani. Současně probíhají jiné hry jako korespondenční volby a změna občanství. Také premiér má najednou i u mainstreamových novinářů více vroubků a může být v mocenské partii obětován.

Lidovci začali hrát hru vrtěti Jurečkou a bude zajímavé sledovat výsledky trochu schizofrenního postoje typu "jsme pevnou součástí koalice, ale zároveň více přitvrdíme v hájení vlastních zájmů".

Největší problém EU? Dezinformace! Je třeba vyhladovět dezinformátory, zní odtamtud. A co když naopak traktory napříč Evropou vyhladoví byrokraty ve slonovinových věžích? A reálně, protože blokády mohou znemožnit rozvoz potravin.

Současnost je rozhodně zajímavá. Píše scénáře možné budoucnosti. Zatím se nám více zhmotňuje ta plánovaná, ale má své díry a chyby v matrixu. Hrajeme o to, zda budoucí premiér bude volen českým hřbitovem v Chicagu, rozsáhlým potomstvem bývalých sudetských Němců, syrskými jadernými inženýry, kteří nám nový Temelín asi nepostaví a uprchlíky před válkou ze Zakarpatí. Demograficky bych sázel na Východ a islám, ti časem žádnou stranu Pětikoalice potřebovat nebudou. Budou mít nejen vlastní stranu, ale i představy. A hlavně reálně ty občany.

A pak je tu jiná realita. Tu představují soudy proti covidistům v zahraničí, traktory v Evropě, a nakonec i příroda a klima. To nám také dává zabrat. Není těch probuzených sopek nějak moc? Povodní, zemětřesení, teplotních výkyvů? A co čekat od Slunce? Přesměruje se teplý golfský proud?

Proč by nemohla být budoucí realita taková, že ti, kteří se nad nás povyšují a přikazují nesmysly, nepůjdou brzy do tepláků?

I v Bibli se píše, že poslední budou první a první poslední. Neměli bychom si přát právě to, a tak to zhmotnit? Je vám bližší představa ministra vnitra jako premiéra zvoleného novo-občany nebo politika, který si podobně jako David Rath, vyzkouší na nějaký čas vězeňskou celu? A nebude tam z Pětikoalice sám?