Setkání se zubry

13.11.2023

S naší fenkou chodíme na procházky převážně kolem tůní (původního slepého ramene Jizery) a tam je to fajn. Obvykle potkáme hodně psů, s nimiž se většinou kamarádí.

Protože ženě nebylo moc dobře, vzal jsem psa sám. Potřeboval jsem nabrat benzín, a tak jsem vyrazil autem se psem na kraj lesa k bývalému vojenskému prostoru.

Ani jsem nebyl rozhodnutý, kam půjdu, ale pes to za mě vyřešil. Tak jsem ho následoval a řekl si, že se podíváme k ohradě se zubry a koňmi v rezervaci Mladá a uděláme si kolečko. Jenže v dáli jsem zahlédl stádo zubrů, takže mě to vylákalo tam.

Když jsem tam přišel, udělal jsem si pár fotek. Nechtěl jsem se psem chodit až k plotu, aby se zvířata nějak nesplašila, navíc si tam natáčel nějaký pán. Stádo se tedy pěkně rozrostlo. Na druhé straně ohrady bylo vidět stádo koní a na poli stádo srnek.

Mám tu okolní přírodu rád a rád v ní pobývám. V blízkém okolí máme les Okrouhlík, les Slepeč a rozsáhlý areál lesů bývalého Vojenského výcvikového prostoru Mladá. Hezké je též okolí řeky Jizery. Zkrátka ta příměstská příroda v Benátkách nad Jizerou je prima.

Snažím se v ní trávit spoustu času, hodně se procházím a pozoruju. Někdy se vydaří setkání a něco nafotím. Tak jsem potkal zubry a pořídil i pár fotek.