V Karviné se zadařilo

23.01.2024

Rakušanova mise splněna. Hrdinně se postavil "lůze" v karvinském doupěti "dezolátů", a to se v pražských kavárnách cení. Mezi svými posílil a byl to úder na solar svým Spolu-koaličníkům.

O nějaké karvinské "dezolátní" horníky a hutníky vůbec nejde. Chybami se prý člověk učí. Ale je schopen nějakého poučení?

Poučí se "dezoláti"? Karviná už je minulost. A další lokace? Ideální by bylo, kdyby na další setkání nikdo nepřišel, tím se ministru vnitra sebral vítr z plachet. Další možností by bylo pana "Dozimetra" vymlčet, lidi by přišli a zůstali zticha. Lze si však představit provokatéry, kteří by nemlčeli. A co kdyby se lidi přišli jen vysmát a dokázali se dlouhou dobu smát a pak hromadně odejít?

Na druhou stranu se pan ministr utvrdil v tom, že je nejlepší a proti němu jsou samí neschopní a frustrovaní zoufalci. Tato iluze byla pak na sociálních sítích posílena. Liberální rek, co se nebál postavit těm hospodským buranům. Nyní je jasné, že voliče lovil ve svých vlastních vodách. Tak jako minule potopili Stanaři kroužkováním Piráty, tak teď na razantního hrdinu lákají zklamané a frustrované voliče Spolu.

Opravdu pochybuji, že by tímto divadýlkem pan ministr lapil nějaké Babišovce nebo Okamurovce. Nicméně ta tichá většina se může projevit ve volbách jinak. Fico a Wilders by mohli vyprávět.

Tož uvidíme. Vyžene Rakušan ze Strakovky Fialu? Nebo bude zameteno s Rakušanem? Vyhozen z vlády stal by se "mučedníkem". A hrdinný rek a mučedník k tomu, no nekup to, liberální voliči. Zvláště ty, který se už nemůžeš dívat na toho topícího se Fialu.

Rakušan rozhodně není hloupý a není tak zbabělý. Navíc je drzý a ambiciózní. Třeba chce opravdu vyprovokovat svůj vyhazov z vlády.

Třeba už je připravená nějaká rekonstrukce vlády či nějaká polo-politická prezidentská vláda. Třeba už je připraven plán obětovat Fialu. Ale nejdřív tu máme tu korespondenční volbu, že? A taky to Euro, Green Deal, klimatickou změnu, digitální koncentrák, …. Zkrátka ještě spoustu nesplněných úkolů.

Kdyby se ty úkoly vůbec nesplnily, těm dole by to vůbec nevadilo, naopak by byli šťastní. Ale ti nahoře mohou být vyměněni. Ovšem tak ochotné, zaslepené a všehoschopné služebníčky, abys pohledal. Proto asi k žádným změnám nedojde. Nejspíš do Eurovoleb. A pak se uvidí.

Ještě mě napadlo, že Rakušan ani nikdo jiný se z Prahy nedostane, pokud ji zablokují traktory ze všech stran.