Vidlákovy kydy: štvavá vysílačka

01.12.2023

Vlastně ne, štvavé internetové noviny. Ale i o "rádiu" se dá mluvit, protože články jsou načítány a dostupné i na youtubovém kanále. Takže ta vysílačka je též pravdivá.

Vidlák, kdysi by byl nazýván režimem jako samozvanec a zaprodanec, dnes je to dezolát a dezinformátor. Vystoupil na odborářské demonstraci a děly se věci. Nemá smysl to popisovat, dost hezky to popisuje sám. Nasvítil krásně tu scénu.

Je příznačné, že jako v minulosti mocní režimu a jejich poskoci, dokázali zpropagovat ty, kteří byli proti nim. Jen tím, že komunisti označili Hlas Ameriky, Svobodnou Evropu a Chartu 77 za FUJ, aby soudruzi věděli, že to nemají poslouchat a číst, zařídili jejich daleko větší dosah. Tak i našim současným mocným se podařilo Vidláka zpropagovat tak, jak by ani on sám nikdy nedokázal. Však jim také ve svých článcích poděkoval.

Nám, kteří už máme něco odžito, a část života jsme prožili v reálném socialismu, chutnalo zakázané ovoce. Ty třešně na našem stromu či nakoupené na trhu, nikdy nebyly tak dobré, jako ty kradené ze sadu nebo sousedovi.

V přeneseném smyslu slova chutnaly ty štvavé vysílačky (a samizdat) jako to zakázané ovoce a našlo se dost lidí i mezi soudruhy, kteří je poslouchali, jen se k tomu z opatrnosti nehlásili, mohli by mít mezi svými soudruhy problém.

Úsměvné je to i dnes s Vidlákem. Ti, co ho dosud neznali a vůbec o něm nevěděli, si ho najdou, aby se podívali, co že je to za tak odporného člověka. A co že to vlastně píše, říká a dělá. Pak si to nějak srovnají v hlavě. Mohou to zapudit, protože se to nehodí do jejich vysněného světa lepších lidí, nebo mohou o tom přemýšlet a v tom případě už jsou lapeni do pochybností a jsou na cestě hledání.

Jsem zvědav, pokud se dožiju "převrácení" režimu a systému zpět z hlavy na nohy, kolik současných přitakávačů mediálního honu na Vidláka a jeho dehonestaci, se totálně obrátí a budou všude vykládat, jak ho dlouho četli, jak jim otevřel oči a jak to museli skrývat. Proč museli? Jedině jejich vlastní strach, konformita a chtěná příslušnost k těm lepším lidem jim v tom bránila. Nic jiného. Někteří si bránili svou kariéru a na ni navázané peníze, nechtěli ohrozit splácení hypotéky, jiní si nechtěli přiznat, že byli oklamáni a obelháni, jiní tomu opravdu až zaslepeně věřili.

To je tak, když kolem běží dějinné události, transformace a evoluce. Když ti, kteří chtějí dohlížet na udržení neudržitelného způsobují ještě větší chaos a destrukci, než je za potřebí k provedení změny a transformace.

Vysloveně se na tuto typicky českou šaškárnu převlékání kabátů v době, kdy už změna přišla, těším. A rád bych ji prožil. Není již otázkou, zda změna proběhne, ale jen kdy a jak.

Díky za každého Vidláka, který je upřímný sám k sobě, říká, co si myslí a nebojí se činů, nese za ně zodpovědnost a jde s kůží na trh. Tím vytváří trhliny v tom, co zatím ještě drží pohromadě, protože stále ještě dost lidí to energeticky nevědomě podporuje, navíc se tomu ani nebrání a dovolí, aby je ten "matrix" semlel.

Neříká se jim náhodou "užiteční idioti"?