příroda

Syn Jakub namířil fotopast na žluny a s mobilem obcházel jezírko, ve dne i večer. Koukal, viděl ropuchy (pářící se), řetězy žabích vajíček, také viděl a vyfotil vykukujícího čolka a larvu vážky.

Žluny

23.04.2023

Tentokrát namířil fotopast syn, který trávil část dnů všedních na chatě a odsud jezdil na veterinární praxi do stájí (kravínů).

Tak nám opět v budce zahnízdily sýkorky koňadry. Umístil jsem pod budku fotopast a doma se podíval na paměťovou kartu, co se tam objevilo. Fotky sýkorek v galerii. Kromě koňader se objevily i hůře identifikovatelné objekty, u ptáka zachyceného v letu ve tvaru "véčka" může jít i o koňadru, to tmavé přimknuté k větvi bude nějaký jiný pták (brhlík,...

Jako přírodní člověk vítám jaro. Dny se prodlužují, příroda se barví do zelené, stromy a keře nasazují pupeny a první kvítka jako sněženky, bledule, šafrány už dávno kvetou a postupně se k nim přidávají další. Zlatý déšť už někde úplně rozkvetl, na naší zahradě otevírá nesměle první kvítky a uvidíme, jak na chatě.

Jezdím do ráje, co každý druhý víkend, v ráji trávím dovolenou. Krásně se tam nabiju, cítím život v sobě při fyzické práci, při chození bos v trávě, při osvěžení v biotopu.

Kterápak to asi je? Záleží na tom, na co se zaměříme. Ekonomicky nejbohatší opravdu nejsme. Máme určitě jedny z nejkrásnějších žen. To je také naše velké bohatství, dokonce v některých případech úžasný vývozní artikl.