ptákovinky

Nejdřív jako tragédie, později jako komedie (nebo přímo fraška). Když si srovnám minulý režim s tím současným, co mají podobného? Tomu prvnímu socialistickému se říkalo demokracie lidová, tomu kapitalistickému (v této fázi) demokracie liberální.

Znáte ten vtípek, jak panu Bílkovi nabízeli šlechtický titul? Co z toho budu mít? (ptal se pan Bílek). Mohl byste zdarma používat před jménem předložku von nebo de (zněla odpověď).

To je vládní hlína, co? Roční plán deficitu rozpočtu skoro splněn za pět měsíců. To je opravdu neuvěřitelný výkon.

Vláda svolá další tiskovou konferenci. Očekává se, že se pochlubí, že inkluzivního kapitalismu bylo v ČR dosaženo. Česká republika dosáhla nejvyššího inkluzivního stupně, a tudíž ji bude přidělen opatrovník (asistent), který bude vládě pomáhat s dosaženým stupněm inkluze. Což je ten nejvyšší, kdy jde o naprosté vzdání se samostatnosti, nezávislosti...

Říká se, že kdo nemá smysl pro humor, toho netřeba brát vážně. Vážně? Dá se to vyjádřit ještě takhle: kdo se bere moc vážně, nemá smysl pro humor, a proto ho nemusím brát vážně. Mně se tohle líbí. Nemusím studené čumáky a ani nucený neupřímný smích.

Tohle asi z Orwella známe všichni: "svoboda je otroctví, válka je mír a lež je pravda". Pojďme dle tohoto vzorového newspeaku uvést na pravou míru (pozor dezolátní dezinformace!) názvy současných ministerstev.

Co to vlastně znamená? Kdo to je? Jak se sám vnímá? Co dělá a co ho charakterizuje? Jsem já sám poctivý občan?

Kamarád mne nazval cynikem. A mně hned blesklo hlavou, proč se píše cynik s tvrdým "y" po "c". A vzpomněl jsem si na vyjmenovaná slova a obojetné souhlásky. Ihned naskočilo známé "be fe le me pes se ve ze".